Aardbeien flap met rabarber

Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bladerdeeg vast uit de vriezer.

  • Was de rabarber en snijd een stukje van de onderkant en bovenkant af. Verwijder de stugge draden van de rabarber en snijd ze in kleine stukjes.

  • Verwijder de kroon van de aardbeien en snijd ze door de midden. (of in vieren wanneer je grote aardbeien hebt).

  • Meng aardbeien, rabarber, suiker en meel.

  • Bedenk de ovenplaat met bakpapier en leg de bladerdeeg plakjes erop.

  • Bedek de helft van de bladerdeeg met het mengsel (zie foto).

  • Vouw de bladerdeeg dicht en druk de randen aan met een vork. 

  • Smeer losgeklopt ei over de aardbeienflappen en bestrooi met suiker. 

  • Bak ze voor 15 minuten af. En laat ze een beetje afkoelen. 

Ingrediënten:

  • 10 blaadjes bladerdeeg (uit de vriezer)

  • 150 gram aardbeien

  • 100 gram rabarber  

  • 150 gram suiker

  • 40 gram amandelmeel (kokos kan ook)

  • 1 los geklopt ei

  • Beetje suiker voor boven op

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then